Ce putem face pentru a ne curăța oceanele?

Proiectul E-RECICLARE „Care este cel mai bun mod de a curăța oceanul?„, implementat pe QUORA –  a reunit 55 de participanți interesați de subiectul „Apelor libere”, unii dintre ei specialiști oceanografi, geologi, consultanți de mediu, experți climatologi, ingineri, cu studii în mai multe universități de renume din întreaga lume: University of Michigan, RMIT University, University College Dublin, University of Tasmania, Panjab University Chandigarh etc. Vă prezentăm opinile participanților și asteptăm comentarile voastre.  

Sheri Fresonke Harper, BS in Computer Science with a focus on math and research experience.

Când am lucrat la Portul Seattle, am aflat că Autoritatea Portului ieșea în mod regulat și scoatea gunoiul din zona portului folosind o bobină de sârmă.

Portul Seattle a necesitat, de asemenea, curățarea sistematică prin dragarea solului și îndepărtarea rezidurilor. Mulți specialiști vorbesc despre restaurarea habitatului prin eliminarea elementelor invazive, plantarea speciilor de alge native etc.

Am lucrat la un proiect Earthwatch în care scopul proiectului condus de dr. Garriet Smith a fost să obțin statistici de referință despre viața ierburilor marine într-o intersecție critică a trei curenți majori în largul insulei San Salvador, Bahamas. El a cercetat ciclurile periodice ale pescărușilor. Pescărușul se confruntă acum cu probleme majore privind habitatul, tocmai din cauza schimbărilor apărute prin industrializare.

În Bar Harbour din Acadia National Park in Maine, am aflat cum mlaștinile de sare curăță în mod natural uleiul din apă. Acestea pot restaura mlaștinile, estuarele de coastă etc. Pot face foarte mult pentru sănătatea generală a oceanelor.

Cea mai bună modalitate de a vă asigura că nici un produs chimic toxic nu ajunge în ocean este prin păstrarea râurilor libere de apele reziduale, de substanțe chimice etc., prin gestionarea în aval a apelor uzate. Exemplul de curățare a portului Boston, care a durat 11 ani și 3,1 miliarde de dolari explică de ce orașele ar trebui să acorde atenție: Boston Ends deversarea de nămoluri de canalizare în port. Boston Ends Discharge of Sewer Sludge into Harbor

Rapoartele recente privind ratele ridicate de medicamente „eliberate pe bază de rețetă” în oceane au determinat multe state să înceapă programe de revalorificare și reciclare a medicamentelor, ca acesta în San Diego, CA: Departamentul Șerifului din județul San Diego. San Diego County Sheriff’s Department

Limitarea utilizării îngrășămintelor de-a lungul râurilor poate contribui la reducerea nivelului scăzut de oxigen sau a hipoxiei bine cunoscute în Golful Mexic și în multe locuri din întreaga lume: Hipoxie în Golful de Nord al Mexicului. Hypoxia in the Northern Gulf of Mexico

Dacă te referi la elementele aruncate în ocean, acele obiecte pot fi localizate și preluate, însă aceste operațiuni pot fi foarte costisitoare.

Dacă ne referim la deșeurile introduse prin intermediul vehiculelor de transport, atunci pot fi un răspuns legile care limitează deversarea necontrolată și monitorizarea conținutului chimic, cu o sancțiune pentru nerespectarea procesului. Știu dintr-o călătorie de-a lungul Mediteranei, de-a lungul coastei turcești, că Turcia a instituit astfel de legi și reglementări. Iată un exemplu al navei de croazieră din SUA despre ce înseamnă acest aspect: Lupta cu navele de croazieră cu tone de deșeuri. Cruise Ships Wrestle with Tons of Waste

ONU a început activitatea în domeniul standardelor internaționale pentru Apa Curată în 2003: Bine ați venit la ONU-Apa. Welcome to UN-Water

 

Ronnie Wise, Heavy Laborers Union

Ce putem face pentru a ne curăța oceanele? Aceasta este o întrebare de milioane de dolari. Practic totul începe de acasă. Nu doar oamenii care trăiesc în apropiere de oceane, ci și oamenii care trăiesc pe căile navigabile care se scurg în ocean, ar trebuie sa fie primii interesați de curățarea oceanelor. Acum poluarea oceanelor este o problemă masivă,  dar am știut despre ea încă din prima zi. De foarte mulți ani marile orașe de-a lungul coastelor oceanice, aruncă gunoiul în ocean. Trebuie să încetați să aruncați gunoaie în apă în primul rând, înainte de a putea opri serios sau a reduce cantitatea de gunoi pe care orașele o aruncă în oceanele noastre, deci totul pleacă de la nivel individual.

De asemenea, cantitatea mare de gunoi de la turiștii de pe pe plajă este, de asemenea, o problemă uriașă. Unii spun că ce daca un copil și-a uitat rața de jucărie din gerșeală pe plajă. Nu este un lucru grav. Ce se întâmplă dacă 10.000 de copii fac asta și așa mai departe. A se intelege, problema apare cand gunoaiele lasate de noi individual pe plaje se cumulează. Toate națiunile care au proprietăți în fața oceanului sau au căi navigabile care se varsă în ocean ar trebui să fie foarte interesate de soluționarea problemei. Adu-i pe toți “la bord” și discută despre toate problemele relevante pentru a opri fenomenul acumulării gunoaielor. Cum rămâne cu voi, iubitorii de plajă, când veți începe să lucrați coordonat? Uitați-vă în oglindă. Cum abordați această problemă. Pentru că dacă nu faceți parte din soluție, atunci sunteți parte din problemă.  Este ceea ce numesc eu responsabilitate personală.

Zona New York duce acum cea mai mare parte a gunoiului în multe locuri foarte aproape de ocean. Peste 14 milioane de tone în fiecare an. Este o mizerie. Încă nu au o manevră clară. San Francisco creează o aplicație care să ajute la curățarea străzilor. Dar sunt interesat mult mai mult de acțiunile practice!

 

David Henry, Retired and Self Employed

La un moment dat, fiecare specie, inclusiv rasa umană, va pieri dacă habitatul ei este deteriorat până la punctul în care nu mai poate susține viața speciei respective. În natură, există procese care mențin populațiile în echilibru cu resursele disponibile.

Avem inteligența să ne manipulăm mediul și, prin urmare, putem trăi în aproape orice climat, atât timp cât există aer pentru respirație, apă și mâncare. Chiar și fără acestea în apropiere, le putem transporta din alte zone, dar cu limitări.

Nici o altă specie de pe această planetă nu poate face acest lucru. Majoritatea speciilor își trăiesc ciclul de viață într-o zonă geografică limitată, habitatul lor. În acest domeniu, au loc două activități care funcționează împotriva creșterii comunității. Fiecare specie necesită resurse și va crea deșeuri. Producția de deșeuri și consumul de resurse vor controla dimensiunea unei populații în natură. Dar specia umană are inteligența și capacitatea de a manipula natura, în propriul interes.

În natură, la un moment dat în creșterea unei populații va exista o creștere a ritmului de creștere și acesta va atinge o rată exponențială dacă nu este controlată. Resursele unei colonii vor fi perturbate sau epuizate, sau deșeurile generate de populație vor degrada viabilitatea. Dacă nu este verificată, populația va fi supusă morții prin înfometare, boli, etc. Dacă este posibil, o colonie se va muta (va migra) într-un nou habitat. Istoria noastră a înregistrat numeroase migrații umane din cauza lipsei de resurse. Din păcate pentru noi oamenii, nu există nici o planetă în apropiere pentru a migra.

În acest moment, nu avem un mecanism, sau capacitatea de a crea un mecanism, pentru a trece la un alt habitat. Resursele noastre au fost risipite și continuă să fie, prin procese precum războaiele. Ar trebui să folosim toate resursele noastre discreționare pentru a dezvolta tehnologii care să permită părăsirea acestei lumi în căutarea „pășunilor mai ecologice”. Dar ceva nu a mers grozav în această abordare. Nu lucrăm suficient pentru a atinge obiectivul comun extrem, supraviețuirea în siguranță a speciei noastre.

Specia noastră va atinge punctul de creștere exponențială, iar habitatul nostru va ajunge dincolo de capacitatea sa de a ne sprijini populația. Simțim deja această presiune, iar habitatul nostru se deteriorează. Există locuri cu deficiențe alimentare și cu lipsă de apă curată. Țările cu sisteme politice și / sau economice slabe nu reușesc să asigure cantitatea de hrană necesară populației, climatul nostru se schimbă din cauza deșeurilor noastre, ne poluăm apa, așadar dar nu ne mai rămâne niciun loc pe această planetă pentru a migra. Existența noastră pe această planetă este precară și nesigură.

În acest moment, suntem semi-capabili să ne gestionăm deșeurile și să furnizăm mâncare și apă majorității populației. În cele din urmă, populația va ajunge la o masă critică și va exista o scădere cu o magnitudine enormă, urmată de o defalcare totală a sistemelor sociale și politice, apoi va exista o resetare în natură. Nimeni nu poate prezice dacă această resetare va include homo sepien sapiens. Deși nu există o istorie scrisă care să mă susțină, aceasta nu este prima dată când noi oamenii ne-am deteriorat ireversibil habitatul. S-a întâmplat și înainte.

Odată resetată natura, planeta va intra pe ruta re-echilibrării, oceanele și sistemele de apă dulce vor reveni la stările lor naturale de existență.

 

Gregory Ian Poole, Aussie, retired Poultry Consultant/Adviser, former pilot

Opriți robinetele de creștere a plasticului și a populației! … care continuă să curgă în timp ce vorbim!

Trebuie să instituim o presiune globală pentru ca TOATE guvernele să fie de acord cu un acord internațional obligatoriu executoriu, care va răspunde pentru poluarea apei și a aerului / pentru menținerea apei potabile și a calității aerului și, mai ales, a mărimii populației!

Oceanele noastre conțin deja multe sute de milioane de tone de microfibre provenite din spălarea, și utilizarea materialelor sintetice precum vâscoza, raionul, nailonul etc. utilizate în îmbrăcăminte, anvelope și încălțăminte, precum și particule microplastice provenite din depozitarea en-gros a deșeurilor de plastic în apele noastre.

Din păcate, știința nu are tehnologia sau mijloace pentru a elimina aceste materiale care pătrund pe întregul lanț alimentar și în țesuturile corpului din marea majoritate a speciilor. Efectele complete ale acestor substanțe străine nu sunt încă cunoscute, dar acumulările acestor substanțe nu sunt cu siguranță în beneficiul nimănui.

În timp ce populațiile mari și în expansiune rapidă din Asia și India reprezintă o preocupare majoră în ceea ce privește impactul lor plastic asupra calității apei oceanice, vestul este vinovat de a permite ambalajele de plastic, fibrele vestimentare și a particulelor din uzura anvelopelor pe drumuri.

În lumina acestui fapt, ar trebui să revenim la utilizarea produselor naturale din bumbac, cânepă și lână ASAP. Natura nu produce absolut nimic care nu poate fi complet reciclat la nivel local în timp și cu aport minim de energie.

Plantele și ciupercile pe care le eliminăm din mediul natural, toate joacă un rol important în reciclare … problema este că omenirea crede că se poate descurca mai bine fără ajutorul lor – și puteți vedea acum unde ne-a dus asta!

E timpul să ne trezim la realitate: fiecare scurtătură făcută de om prin activități nesustenabile duce la dispariția noastră.

 

Jim Massa, Oceanographer, Climatologist, Sea Ice Researcher

Trebuie să ne reunim ca societate și să facem schimbări majore de politică. Există 3 domenii majore cu care putem începe.

 1. Încheiați toate forajele pentru combustibili fosili din ocean. Trebuie să ne eliberăm de combustibili fosili. Cu toții am văzut ce s-a întâmplat în Golful Mexic cu accidentul Deep Water Horizon, care a vărsat mult peste 65 de milioane de barili de petrol în ecosistem. Cu toate acestea, există persoane care vor să deschidă oceanul arctic spre foraj – idee foarte stupidă. Un asemenea accident în zona arctică va avea efecte devastatoare și catastrofale asupra regiunii (mult mai rău decât Deep Water Horizon).
 2. Nu folosiți în exces materiale plastice. Patch Garbage Pacific are aproximativ dimensiunea Franței și continuă să crească. Dacă îmi amintesc corect, ultimele rapoarte indică 1,8 trilioane de bucăți de plastic. Animalele închit plasticul și mor. Au existat exemple recente de balene moarte și când au fost efectuate necropsii, materialele plastice erau în intestinele lor, blocându-le intestinele. Multe animale au murit de foame, în ciuda faptului că aveau stomacul „plin” de materiale plastice. Cu toate acestea, materialele plastice sunt deversate în fiecare ocean, inclusiv în oceanul arctic. Aceasta este o criză gravă care nu primește suficientă acoperire din partea presei.
 3. Nu mai folosiți în exces substanțe chimice, pesticide, fie că este vorba de pulverizarea pesticidelor sau a nutrienților adăugați pe terenurile agricole. Aceste substanțe chimice au efecte grave asupra vieții. Atunci când substanțele chimice intră pe râuri ajung în oceane iar acest lucru va avea un impact negativ asupra organismelor. În unele specii a crescut incidența femelelor infertile care nu mai pot procreea din cauza deșeurilor.

Există multe alte aspecte care pot fi discutate, dar acestea sunt cele 3 probleme pe care le consider pe lista de priorități.

 

Bonnie Bracey Sutton, works at Self-Employment

Abordarea https://theoceancleanup.com/ de curățare folosește barierele plutitoare pentru a colecta resturile marine, deoarece bariera este împinsă de vânt i se poate mișca singură pe suprafața apei.

Proiectul își propune să lanseze un număr de 60 de astfel de sisteme până în 2021. Aceste sisteme ar putea curăța 50% din resturile din Patch Garbage Pacific în cinci ani.

Ocean Cleanup este o organziatie non-guvernamentală de mediu cu sediul în Olanda, care dezvoltă tehnologie pentru extragerea poluării din plastic din oceane. După câțiva ani de teste diferite, au desfășurat primul prototip la scară completă. A intrat în dificultate după două luni și a fost remorcat în Hawaii pentru inspecție și reparații. În iunie 2019, al doilea sistem prototip a fost implementat. Curățarea Oceanului – Wikipedia

Organizația desfășoară cercetări științifice privind poluarea oceanelor cu plastic. A fost fondată în 2013 de Boyan Slat, un inventator-antreprenor de origine croată din Olanda care ocupă funcția de director general. A desfășurat două expediții în Pacificul de Nord și a publicat lucrări științifice.

Nicholas Henslee, Inginer (2006-prezent)

Când ne gândim la Cea Mai Bună cale de a curața oceanele, „Cel mai bun” face referire la: ieftin, mai ușor, utilizabil, convenabil, eficient, acționabil? – Trebuie să definim mai întâi ce anume urmărim de la ecologizarea oceanelor.

Realist, cel mai bun lucru pe care îl putem face este ceea ce facem în prezent, pentru că dacă am avea voința și capacitățile de a face mai bine, am face-o.

Soluțiile sunt simple, am putea menține oceanele curate, interzicând pur și simplu toate materialele plastice, precum și pescuitul, înotul, și chiar aruncarea ochiilor spre ocean … Problema rezolvată!

Dar asta nu se va întâmpla pentru că ne lipsește voința de a face acest lucru. Răspunsul se află, nu în noile tehnologii sau proiecte de curățare de lux, tot ce trebuie să faceți este ca marea majoritate a oamenilor să își dorească ca oceanul să fie curat și așa va fi așa.

 

Joe Milbourne, Retired, Lives in Melbourne, Victoria, Australia

Prin faptul că suntem buni gospodari, putem ajuta mediul înconjurător … dacă nu aruncați gunoiul în casa dvs., de ce să îl lăsați în casa noastră colectivă?

 

John Doner, PH.D Mathematics (operations research), University of Michigan

Sunt mulți oameni care doresc să mineze pe fundul oceanului. Nevoia de a face acest lucru este direct legată de industria energiei ecologice, deoarece panourile solare și bateriile de mare capacitate necesită unele substanțe chimice destul de rare, cu disponibilitate limitată. Proiectul cu conducta de energie verde este de nerefuzat, dar, între timp, poate și face multe daune mediului nostru.

Mineritul pe fundul oceanului este o ideie idioată. Nu știm aproape nimic despre ecosistemul oceanului sau despre cum se raportează la întregul lanț de viață care decurge din el, inclusiv la toată viața terestră. De asemenea, am avea foarte multe probleme, prin răspândirea substanțelor dăunătoare din site-urile minere.

 

John Matzen

Lasă oceanele în pace, literal ! Oceanele sunt ecosisteme atât de vaste și complexe, încât intervenția în numele lor ar putea cauza probleme neașteptate pe drum. Dacă am putea alege un an în fiecare deceniu, pentru a rămâne pur și simplu în afara oceanelor, s-ar putea curăța singure și repopula. Desigur, acest lucru ar fi aproape imposibil, deoarece multe țări se bazează pe ocean, pentru a-și susține economiile, dar dacă am putea reduce pescuitul, forajul, și dezvoltarea necontrolată în jurul oceanelor, am putea oferi acelui ecosistem o șansă de a se reface. Bineînțeles, nu m-aș apuca de navigat în ziua în care vom redeschide oceanele. Poate exista un număr mare de rechini adolescenți înfiorători și barracudas care nu au dezvoltat niciodată frica de oameni.

 

Hassan Lahiri, Exploration Geologist.

Reciclarea ar trebui să fie partea a doua. O modalitate de a curăța oceanul este să începi prin a nu mai produce gunoi.

Extindeți utilizarea energiei regenerabile. Greșim când folosim substanțe chimice toxice pentru a ne alimenta vehiculele. Scurgerea vehiculelor, scurgerea conductelor, scurgerea rezervoarelor etc. Gazele intră în atmosferă, ploaia transportă compuși în ocean, apele subterane curg în ocean etc.

Dacă vom începe să trăim vieți mai curate, aceasta va avea ca rezultat inevitabil un ocean și un mediu mai curat.

Chiar nu putem curăța eficient oceanul atât timp cât continuăm să producem în masă deșeurile care îl contaminează.

 

Malik Lendell, A Liberal Black Humanist

Țineți cont de întreprinderile mai mari.

Nu mai oferiți interes organizațiilor și întreprinderilor care poluează oceanul, aerul și mediul.

Găsiți altele care nu poluează. Banii vorbesc.

Acesta este cel mai eficient mod. În timp ce oamenii singuri pot face multe, dacă putem influența organizații întregi, putem face mult mai multe.

 

David Gilby

Nu lăsați nici un gunoi pe stradă, în parc, pe autostradă. Nimic. În cele din urmă, cea mai mică bucată de gumă își va găsi drumul către mare prin sistemul fluvial. S-ar putea să dureze ani de zile, dar până la urmă va ajunge. Am fost un scufundător amator 25 de ani înainte să fiu forțat să renunț din cauza motivelor de sănătate. Dar, în acei ani, gunoiul de pe fundul mării a crescut exponențial și asta am putut vedea în limitele mele de adâncime de 50 de metri.

 

Simon Pearce, worked at St.George Bank

Având în vedere cantitatea de plastic din oceane, dispozitivele mecanice pur și simplu nu se vor apropia de soluționarea problemei, care este uluitoare.

Într-un fel, abordarea trebuie să implice un gadget autoreproductiv care poate consuma plasticul și poate să-l folosească pentru energie.

Vom avea nevoie de creaturi modificate genetic de diferite dimensiuni, de la bacterii până la calamari, care au capacitatea de a digera plasticul.

O idee extrem de înfricoșătoare, dar nu-mi imaginez nicio altă abordare care să consume milioane sau miliarde de tone de plastic oceanic.

 

Carol Gron-Icus, A Software Engineer

Luați în considerare faptul că fabricăm plastic virgin 8,3 miliarde tone / an, dar doar 9% sunt reciclate. Generăm 50 de containere de transport de plastic pe săptămână către țări din lumea a treia. Dacă aceste țări nu acceptă transporturile, ce se întâmplă cu plasticul?  Ghiciți ce? Îl aruncă în ocean.

În ceea ce privește scoaterea plasticului din oceane, cel mai simplu mod ar fi să îl filtrăm. Din păcate, materialele plastice există în dimensiuni foarte diferite în viața marină. Nici un filtru nu ar ridica doar plasticul.

Daca un animal mănâncă plastic, acesta va rămâne neasimilat în organismal lui iar animalul se descompune și eliberează plasticul înapoi în ocean, unde un alt animal îl poate consuma și muri.

Dacă un alt animal îl mănâncă pe cel care a consumat plastic, atunci acesta moare și eliberează din nou plasticul pentru a ucide din nou.

 

Neil Lapsia

Noi putem face treabă ca persoană sau grup, dar există unele companii , cum ar fi Ocean Cleanup care intenționează să curățe “the Entire Great Pacific Garbage Patchby” până în anul 2040. Oceanul este imens, probabil că ar fi nevoie de zeci de ani pentru curățarea lui.

 

Robert Bernal Works at House Painting in the Mountains, Lives in Southern California

Mi-aș imagina că premisa de bază este să ai o mulțime de nave care au pompe care aspiră “petele” de gunoi uriașe din ocean. Ar trebui dezvoltare sisteme subacvatice care să înlăture animalele înainte de a fi aspirate cu gunoiul. Apoi, gunoiul ar trebui colectat în please uriașe, scos la mal, selectat și trimis la centrele de reciclare.

 

Lynn Allan, free market libertarian and American exceptionalism believer

Întrebarea inițială a fost despre „curățarea gunoiului în totalitate”, ceea ce, evident, nu se va întâmpla.

Poate dura câteva decenii, dar există astăzi atât de multe tendințe pozitive în lume încât oceanele mai curate sunt cu siguranță posibile.

Am observat că atunci când omenirea devine conștientă de o problemă care ne atrage în sfârșit atenția, putem fi destul de buni la autocorecție pentru a îmbunătăți lucrurile.

De obicei, aceste tipuri de Tragedy of the commons apar din lipsa sentimentului de  proprietate și a drepturilor de proprietate. Acest lucru este dificil în ceea ce privește oceanele, dar pentru asta inetrvine creativitatea umană.

Îmi amintesc de PSA-ul, din 1970, al americanilor autohtoni care se plângeau despre gunoi.

 

Michael Starkey

Au fost oceanele curate în perioada geologică cunoscută sub numele de Permian? Sau au fost curațate oceanele în Devonian?

Ce zici de Permian unde vulcanii au stins 90% din viață … Sau era Silurianului? Ce zici de momentul KT Boundary când vulcanii au suflat gaze toxice în oceane împreună cu sulf și alte substanțe toxice .. cum ar fi CO2?

Omul este acuzat de anumite tendințe sociopate, mulți zic că omul este rău, că omul este animalul care rejectă și mănâncă și prelucrează hidrocarburile. Dar în viața sălbatică organismele se mănâncă una pe cealălaltă și se transformă în hidrocarburi. A existat multă poluare cu hidrocarburi în oceane, înainte ca omul să apără pe această planetă.

Consideri că un ocean este curat atunci când peștii îl folosesc drept toaletă? Apoi, despre acei pești uriasi, morți și trilobiți care au fost exterminați de natură cu ceva timp în urmă. Am învățat la lecțiile de geologie despre modul în care trilobiții au construit sisteme avansate de canalizare pentru a prelucra toată urina pe care o deversau în ocean. Oceanele au modul lor natural de a se proteja, trebuie doar să nu le afectăm negativ funcțiile printr-o deversare masivă de deșeuri.

 

Pro-Ish Gamer

Putem curața oceanul în mai multe moduri, chiar și prin marketing și afaceri, de exemplu Beach Smart. Beach Smart este un site de shopping online care vinde ochelari de soare și ceasuri din materiale reciclate colectate din ocean. Din fiecare articol care se vinde, 10% este folosit pentru a ajuta la adunarea mai multor materiale pentru curățarea oceanului și plajelor pentru a face produse mai la modă și mai durabile. Vă veți cumpăra pereche de ochelari astăzi pentru a ajuta curățarea?

 

Thomas Jones, PhD candidate, Studied at RMIT University, Lives in Adelaide, Australia

Este posibil să faceți oceanul mai curat decât este și asta va fi absolut esențial pentru ca oceanul să rămână un ecosistem viabil, există încercări de curățare a acestuia, cum ar fi:

 • Sistemul de captare directă a deșeurilor
 • Sistemul de captare a resturilor alimentare de pe plaje
 • Barci de scoatere a gunoiului (în jurul porturilor)
 • Scufundatori profeioniști care colectează gunoiul
 • Sisteme de filtrare a deșeurilor pe râuri (există multe în întreaga lume)
 • Deviatoare de gunoi în canalizare
 • Please de mare
 • Depozite pe recipiente de plastic

Aceste scheme au avut efecte în țările în care au fost puse în aplicare, astfel încât aceste țări, nu contribuie în mod semnificativ la creșterea volumului deșeurile de plastic din oceane.

Cu toate acestea, există încă un drum lung de parcurs, aceste țări trebuie să implementeze controale mai bune.

Așadar, în rezumat, este posibil să curățați oceanul suficient pentru a-l menține sănătos, dar va însemna să mergeți către țările și companiile care în prezent provoacă cea mai mare poluare oceanică.

 

Rheous Nissam

Ideal ar fi să utilizăm modelele digitale de propagare a valurilor oceanice pentru a înțelege când și unde se vor acumula gunoaiele. Odată ce această informație este cunoscută, putem configura un coș de gunoi masiv plutitor, ajustat la mediul înconjurător. Putem utiliza plute imense care să navigheze pe oceane, cunoscând modul în care curenții oceanici împing gunoaiele.

 

Sally Shelden

4ocean este una dintre organizațiile care au dezvoltat o mașină care scoate plastic din ocean. De asemenea, folosesc plasele de scufundare. Angajează pescari locali care nu mai pot pescui din cauza gunoiului din apă. Dacă faceți clic pe link, puteți vizualiza materialele video. https://www.4ocean.com/pages/our-impact

 

Dan O Brien, Ph.D M.Sc.B.Sc Physics, University College Dublin, Lives in The Republic of Ireland

Depinde de gunoi.

În cele din urmă sticlele de sticlă se vor scufunda în ocean, vor fi degradate în pietricele de sticlă colorată și nu reprezintă o problemă. Sticla se degradează.

Hârtia putrezește. În mod similar lemnul.  Lemnul și hârtia sunt mai grele decât apa, astfel încât în ​​cele din urmă se vor scufunda.

În cele din urmă, metalele se oxidează sau ruginesc.

Mai există și problema deșeurilor care intră în lanțul alimentar prin pescăruși, pești, bacterii, calamari etc.

Plastic??. Abraziunea îi reduce dimensiunea. Expunerea la UV îl face să se descompună  în particule mai mici, dar este remarcabil de stabil. Așadar atenție la ambalajele de plastic.

 

Louis Cohen, programmer, Worked at Dreyer’s Grand Ice Cream, Studied at Massachusetts Institute of Technology, Lives in San Diego, CA

Concluzia mea este că ar fi mai eficient să reducem ceea ce aruncăm în ocean, înrăutățind problema. Aceasta înseamnă o mai bună tratare a apei și o mai bună manipulare a gunoiului.

Cantitatea de lucruri deja existente în oceane este uriașă. Bănuiesc că eforturile de curățare sunt ca și cum ar trebui să împingem nisipul împotriva valului. Sper că greșesc.

 

Dave G. Howell, Former Officer in Charge, Tofino Life Boat Stn. (Retired) at Canadian Coast Guard

Reduceți utilizarea materialelor plastice la scară globală. Renunțați la utilizarea materialelor plastice unde nu trebuie să aducem ambalaje excesive. Încetați să folosești oceanele ca coș de gunoi. Păstrați râurile și oceanele mai curate, NU aruncând în ele deșeuri, în special deșeuri neorganice.

Natura este extrem de rezistentă și se va repara singură, pentru că natura, spre deosebire de om, lucrează natural, NU împotriva naturii.

 

Andrew Brown, Former Motorcycle Courier and NHS FoI Officer, Studied at The Open University, Lives in The United Kingdom

Prin extinderea proiectelor de genul acesta în toată lumea … The Ocean Cleanup dispatches „giant Pac-Man” to remove plastic from the Pacific

… și când specia noastră, ridicându-se ca atitudine,  va începe să protejeze planeta noastră delicată.

 

Micheal Chang, Lives in Montréal, QC, Canada

Oare oceanele noastre vor fi vreodată curate?

Probabil că nu, și iată de ce:

O mare parte din populația lumii trăiește de-a lungul coastei oceanelor, astfel încât de fiecare dată când există un uragan, tsunami, taifun sau inundații în masă, fenomene care apar anual, vor avea ca rezultat cantități masive de resturi artificiale care se duc în ocean; o mare parte din aceste gunoaie se scufundă, dar o mulțime de gunoaie sunt divizate în elemente ami mici contribuind la gunoiul oceanic pe care îl vedem astăzi.

Iată un deschizător de ochi https://www.bbc.com/news/world-asia-35638091  – aproximativ 20 de milioane de tone de resturi au fost aruncate în ocean de tsunamiul japonez din 2011; o parte din aceasta făcând călătoria spre țărmurile canadiene ani mai târziu.

 

John Suhr, Former Architect and good design advocate, Studied at University of Michigan, Lives in La Mesa, California

Pare că ar fi o treabă bună pentru ONU, dar poate că sunt prea ocupați creând isteria schimbărilor climatice. După cum remarcă Michael Lewis, cei mai răi poluatori sunt râurile din Asia. Ar trebui curățate. Aici, în San Diego, râul Tijuana este un poluant major care traversează SUA înainte de a se goli în ocean. Guvernele o tot curăța de ani buni, dar cumva nu se face nimic niciodată. Publicul trebuie să solicite curățarea.

Infografic: Țările care poluează oceanele

 

Bobby Myers, Lives in Miami

Nu mai poluați pământul pe care trăim! Ceea ce aruncăm pe uscat se deplasează spre ocean prin canalizări, scurgeri de stradă etc. Opriți materialele de plastic și stiroxid, ceștile de cafea de plastic; lista poate fi destul de mare, dar acestea ar fi un punct de plecare foarte bun.

 

Ravinder Paul, Post Graduation Law Related Topics & „Engneering, Panjab University, Chandigarh

Deci, ce poți face pentru diminuarea poluării cu plastic în ocean?

 1. Reduceți-vă utilizarea materialelor plastice de unică utilizare
 2. Reciclați corect
 3. Participați la (sau organizați) o curățare pe plajă sau râu
 4. Susține interdicțiile privind poluarea
 5. Disiminați știrile despre reciclare

Steve Allen, Studied at Gordano Comp, Lives in Clapton Under Edge,usa

Bărci de pescuit foarte mari, cu saci mari sau plase cu țesătură fină, astfel încât apa să poată fi foarte bine filtrate. Fiecare țară ar trebui să contribuie la o astfel de operațiune de aspirare a deșeurilor din apele oceanelor.

Edward Lye

Este discutabil dacă acesta este cel mai eficient mod, deoarece este DOAR modul de până acum. Curățarea Oceanului

WasteShark gestionează plasticul folisnd o abordare nestandard.

https://www.independent.co.uk/environment/robot-shark-plastic-pollution-wasteshark-wwf-devon-ilfracombe-a8805681.html

 

Rajiv Kumar Bhatnagar, Investors and learner of share market, Lives in Living in Sirsa, Haryana, India

Pentru a curăța oceanul, trebuie să urmăm managementul științific al deșeurilor.

Reciclați, reutilizați sau reduceți deșeurile dăunătoare, în special plasticul.

 

Kerry Russell

Înainte de a scăpa oceanele de plastic trebuie să încetăm să mai aruncâm plastic în oceanele noastre.
https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-b41fedf79ca46658760c0248d9d5b093

Ar trebui să încetăm să mai trimitem deșeurile de plastic în țările care gestionează greșit deșeurile.

 

Peter MacDonald

Former Retired, Military History Buff., PhD Military History and Wars of Russia & Advanced Quantum Physics, University of Hardknox

Este foarte posibil ca în viitor, printr-un efort uriaș să reușim să colectăm toate deșeurile acumulate – dar unde vom pune toate aceste gunoaie cumulate de mii de ani. Cum vom descompune aceste deșeuri într-un material nou magic inofensiv?

 

Michael Lucas, Former Ex Country Fire Fighter, Cert. from University of Tasmania, Lives in Melbourne, Victoria, Australia

Vom avea nevoie de o soluție la nivel mondial, în special în Asia, deoarece țările asiatice sunt, fără îndoială, cei mai răi poluatori ai oceanelor cu materiale plastice și alte toxine.

 

Richard Routhier, MBA Master of Business Administration Degrees, McGill University, Lives in Canada

Îndepărtați toate gunoaiele din plastic, îndepărtați hidrocarburile, îndepărtați bărcile și recipientele scufundate. Fiecare sarcină este dificilă și lungă și obositoare.

 

Kevin Liu, Programming, digital arts, and Gaming experience.

Barcile cu un sistem cu roți de apă ca acesta se pot dedica să colecteze gunoi printr-un angrenaj special conceput, totuși poate ucide ceva viață la suprafață, dar merită.

 

Alan D Sim, Weather Observer/Radio Communicator, Studied at Nunavut Arctic College, Lives in Cambridge Bay, Nunavut, Canada

Opriți vasele de croazieră care vin prin Oceanul Arctic vara. Opriți extragerea resurselor.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *