Reciclarea sticlei

Fundația End of Waste, dezvoltatoarea unei platforme de reciclare a sticlei, vizează investiții de 10 milioane de dolari

Reciclarea sticlei Fundația End of Waste (EOW), un grup din California care încearcă să extindă reciclarea sticlei cu un concept unic blockchain, ce conectează toate elementele lanțului de aprovizionare, a raportat recent că a recuperat 2.625 de ...

Reciclarea sticlei – Cum ajută mediul

Reciclarea sticlei este una dintre numeroasele modalități prin care putem contribui la reducerea poluării și a deșeurilor.

Reciclare sticla – În fiecare zi aruncăm gunoi și sticlăa este o parte semnificativă a acestuia.

În loc să lăsăm gropile de gunoi să se umple cu obiecte din sticlă care reprezintă o amenințare la adresa mediului, îl putem folosi din nou, prin procese de reciclare.

Sticla poate fi topită și transformată în mai multe forme diferite, de la fibre de sticlă la sticlă pentru fabricarea parbrizelor.

Când sticla este dusă într-o instalație de fabricație sau de reciclare, aceasta este împărțită în bucăți mai mici, pentru a putea fi reutilizată mai ușor.

Bucățile sparte sunt zdrobite, sortate, curățate și pregătite pentru a fi amestecate cu alte materii prime, cum ar fi cenușă de sodă și nisip.

Materiile prime și bucățile de sticlă sunt topite într-un cuptor și apoi modelate în matrițe pentru a face sticle noi de diferite culori și dimensiuni.

În acest fel sunt fabricate sticle noi și borcane reciclate.

În țări precum SUA, există scheme de reciclare kerbside, care au cutii demarcate special pentru colectarea sticlei care poate fi reciclată.

Unele supermarketuri, parcări și alte zone publice au bănci de sticle, de unde puteți lua borcane reciclabile și sticle.

Reciclare sticla – Avantaje

  • Sticla produsă din sticlă reciclată reduce poluarea aerului aferentă cu 20%, iar poluarea apei aferente cu 50%.
  • Reciclarea sticlei reduce spațiul din depozitele de gunoi. Folosirea sticlei pentru reciclare înseamnă că există mai puține obiecte de sticlă situate în depozit.

Deșeurilor de sticlă – Ideie de Proiect – Reciclare sticla

Faceți un grafic care arată procesul de reciclare și arătați produsul final după fiecare etapă.

Obțineți sticle vechi care pot fi reciclate pentru a produce sticle noi.

Ar fi mai bine dacă sticlele sunt din pubelele de cartier.

Colectați sticle cu diferite forme și culori. Curățați-le cu apă și săpun și îndepărtați etichetele de hârtie.

Scoateți benzile și capacele lor de metal. Aranjați sticlele într-o linie. S

ortează-le în funcție de culoare verde, chihlimbar și clar. Aceasta este prima etapă a reciclării.

După spălarea sticlelor, acestea sunt tăiate în bucăți mici.

Cu supravegherea adulților și folosind mănuși, puteți sparge ochelarii sau colecta borcanele  de la baza locală de reciclare.

Pentru topirea amestecului de materii prime, nu trebuie să încercați să faceți un cuptor, deoarece temperaturi atât de ridicate pot fi obținute doar la o instalație de reciclare.

Nu încercați niciodată asta acasă.

Reciclare sticlă – Calculați beneficiile reciclării în cartierul dvs.

Pentru fiecare pahar reciclat, calculați economiile realizate în materiile prime, reducerea costurilor de eliminare și, de asemenea, calculați beneficiile pentru depozitele de deșeuri.

Va trebui să aplicați acest calcul la cantitatea totală de recipiente / sticle utilizate și reciclate în zona dvs. Aflați ce procentaj este reciclat de fapt.