Fundația End of Waste, dezvoltatoarea unei platforme de reciclare a sticlei, vizează investiții de 10 milioane de dolari

Reciclarea sticlei

Reciclarea sticlei

Fundația End of Waste (EOW), un grup din California care încearcă să extindă reciclarea sticlei cu un concept unic blockchain, ce conectează toate elementele lanțului de aprovizionare, a raportat recent că a recuperat 2.625 de tone de sticlă de la lansarea din iunie 2019. Startup-ul speră să crească până la 15.000 de tone pentru 2020.

Printre partenerii actuali se numără Momentum Recycling în Colorado, Ripple Glass în Missouri și Truett Hurst Winery din California.

De asemenea, EOW se concentrează mai mult asupra domeniilor în care colectarea sticlei a fost suspendată și raza de colectare ar putea fi extinsă, deoarece una dintre problemele principale ale rentabilității reciclării sticlei este transportul, potrivit managerului relațiilor publice Nikolas Zelinski.

Un alt accent este obținerea mai multor finanțări de la investitori, producători și rezidenți interesați să participe. Fondatorul a declarat pentru Waste Dive că obiectivul său este de a atinge un milion de dolari în venituri în acest an, cu speranța de a se ridica la un nivel care ar putea atrage finanțare de capital de risc în jur de 10 milioane de dolari.

Prin aceasta, EOW anticipează că ar putea gestiona 500.000 de tone în 2021 și, eventual, 1 milion de tone în 2022.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *