reciclare-sticla

Inovații privind reciclarea sticlei

Sticla este 100% reciclabilă și poate fi reciclată la nesfârșit, fără pierderi de calitate sau puritate. Provocarea cu reciclarea sticlei are doua module. Costul obținerii sticlei din nisip și alte ingrediente este relativ mic, iar costul reciclării sticlei este relativ mare, mai ales atunci când trebuie separată sticla colorată.

O altă provocare cu reciclarea sticlei este contaminarea. Recipientele din sticlă pentru alimente și băuturi sunt 100% reciclabile, dar nu și celelalte tipuri de sticlă. Alte tipuri de sticlă, cum ar fi ferestrele, vesela, Pyrex, cristal etc. sunt fabricate printr-un proces diferit. Dacă aceste materiale sunt introduse în procesul de fabricație a recipientelor de sticlă, acestea pot cauza probleme de producție și defectarea containerelor.

Un sondaj recent realizat de Consiliul de Reciclare din SUA (NERC) demonstrează problematica complexă a  reciclării sticlei. Dintre sticlele obținute din deșeuri colectate, 54% din acestea au fost trimise către procesatoare secundare pentru curățare în 2017. A doua destinație cea mai obișnuită a sticlei din deșeuri a fost depozitul de deșeuri ca acoperire zilnică alternativă (23,5%), urmată de sistemele de depozitare a deșeurilor.

În ultimii ani, s-au depus mai multe eforturi în recuperarea deșeurilor de sticlă postconsumată. Instalațiile de reciclare ajută la sortarea și procesarea reciclabilelor municipale precum sticla. Sticla poate fi reciclată în coșurile de reciclare, în unele locații de vânzare cu amănuntul sau în locațiile de depozitare a sticlei.

În mod obișnuit, deșeurile de sticlă din instalațiile de reciclare sunt sortate după culoare și mărunțite la o dimensiune mai mică de 50 mm. Sticla colorată, poate fi utilizată pentru fabricarea de noi recipiente de sticlă. Totuși, acest lucru nu este utilizat foarte frecvent din cauza problemelor de contaminare menționate anterior.

Sticla din deșeuri reciclată atunci când este strivită la dimensiuni similare cu cea a nisipului natural are proprietățile  unui material agregat. Acest material de sticlă agregat poate fi utilizat în izolarea  țevilor și a suprafețelor de pe drumurile și zonele de parcare.

NexCycle, o companie din Ontario, reciclează sticlă de mai bine de 15 ani. Compania colectează deșeuri post-industriale. Tehnologia de sortare optică este utilizată pentru a sorta sticla după culoare și puritate. Sticla este apoi prelucrată, în produse care pot fi vândute industriilor de fabricație a sticlei ca materie primă.

NexCycle susține că este cel mai mare furnizor pentru industria recipientelor / sticlelor din Canada. De asemenea, compania vinde materie primă producătorilor de fibre de sticl. Sticla măcinată produsă de Nexcyle este vândută industriei abrazive.

Municipalitatea regională din Niagara din Ontario încearcă să creeze o nouă piață pentru sticla reciclată. Cu ajutorul finanțării din partea Fondului pentru îmbunătățirea comunității, municipalitatea va întreprinde un proiect care va analiza utilizarea articolelor de sticlă reciclate prelucrate în formarea bio-solului. Vase de sticlă prelucrate ar fi un înlocuitor pentru componenta de nisip de 85% din bio-sol. Sticla este o resursă în care dimensiunea sa granulară poate fi controlată și ușor de reprodus. Bio-solul este deja folosit în multe locuri din regiunea Niagara, inclusiv în parcări, parcuri și sistemele de apă pluvială.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *