Reciclare aluminiu – echipamente și logistică

Reciclare aluminiu – Pe măsură ce tehnicile de fabricație și finisare a produselor din aluminiu devin din ce în ce mai automatizate, producătorii și-au fixat obiective, din ce în ce mai îndrăznețe, pentru reducerea deșeurilor de aluminiu, sau de refolosire a acestor deșeuri în producția de materie refolosibilă.

Reciclarea se poate face cu ușurință însă doar cu echipament adecvat.

Mai mult, designul ramei din aluminiu devine din ce în ce mai sofisticat. Există echipamente moderne, de refolosire a aluminiului, de reciclare a aluminiului, pentru fabricarea ramelor de biciclete din aluminiu.

Astăzi, există câteva moduri comune de fabricare a pieselor din aluminiu. Unul este hidroformarea sau folosirea fluidului hidraulic pentru a presa aluminiu în forme.

Sunt companii  renumite pentru utilizarea metodelor de forjare, în timp ce alte companii au investit foarte mult în mașini CNC.

Multe alte companii, care activează în domeniul ingineriei aeronautice, o industrie cu experiență extinsă în domeniul producției de aluminiu, au produs foarte multe tipuri de echipamente pentru reciclarea aluminiului.

Reciclarea aluminiului a devenit un domeniu distinct, în industria recilării

Odată cu popularitatea din ce în ce mai mare a carbonului în fabricarea materialele pentru produse și componente, la începutul anilor 2000, se estimase că reciclarea aluminiului merge pe calea reciclării oțelului, folosindu-se aceiași logistică.

Cu toate acestea, în timp ce carbonul este extrem de ușor, este atât mai scump, cât și mai fragil decât aluminiul.

Astfel, reciclarea aluminiului a devenit un domeniu distinct, în industria recilării.

Reciclare aluminiu – o alegere solidă

Așadar, chiar dacă vedem produse high-end care merg din ce în ce mai mult pe industria carbonului, aluminiu este încă o alegere solidă produsele de tip entry level și mid-level.

Presupunând că prețul materiilor prime și al procesului de fabricație pentru carbon și aluminiu nu se schimbă /fluctează substanțial unele față de altele, aluminiul ar trebui să fie în continuare o parte importantă a industriei reciclării.

În ceea ce privește produsele de larg consum, același lucru este valabil: multți producători de top realizează versiuni de produse pe baza de aluminiu din aceleași motive: durabilitate și cost. În lume, există companii de TOP care “pariază” pe viitorul de succes al aluminiului.