Nothing Found

Sorry, no results were found. Perhaps searching will help to find what you are looking for.

Bring me back home

Reciclare lemn – Deși lemnul este compus din celuloză, o moleculă organică, deșeurile de lemn în sine nu sunt reciclabile organic. Deșeurile de la demolări, paleți din lemn aruncați și alte lemn tratat, de exemplu, conțin contaminanți metalici și nemetalici.

Reciclare lemn – Gestionarea deșeurilor din lemn de la DEȘEURI LA RESURSE NOI

În industria reciclării lemnului pot fi găsite mai multe aplicații, printre care:

  1. Cherestea netratată (curată) poate fi mărunțită și, dacă este necesar, impuritățile metalice pot fi separate, pentru a genera materii prime pentru fabricarea materialelor de construcții, bușteni, compost, substrat pentru grădinărit și combustibil pentru biomasă.
  2. Lemnul tratat care este vopsit sau lăcuit poate fi mărunțit și tratat în câțiva pași pentru a fi folosit ca combustibil pentru centralele electrice.

Folosind echipamente performant de reciclare cu un randament ridicat de recuperare, puteți contribui la reducerea deșeurilor de lemn și la producerea de energie regenerabilă.

Deșeuri de lemn reciclabil sunt o resurse durabilă

Se estimează că până la 17% din toate deșeurile provin din deșeuri de lemn. Toate deșeurile de lemn pot și trebuie recuperate și reciclate. Reciclarea lemnului generează produse ecologice. Lemnul reciclat are beneficiile de a ne ajuta să protejăm mediul înconjurător. Deșeurile de lemn ar putea ajunge altfel un element important al economiei circulare, producându-se materie pentru alte industrii.

Deșeurile de lemn pot fi mărunțite și refolosite. Fie ca materie pentru încălzire, așternut pentru animale, suprafețe de lucru, în departamentele de amenajare.

Deșeurile din lemn pot fi refolosite în mai multe feluri, construind-se alte produse:

  1. Paleti din lemn
  2. Lăzi din lemn
  3. Cherestea pentru constructii
  4. Deșeuri de lemn pentru construcții

Beneficii ale reciclării deșeurilor din lemn

Reciclarea unei tone de lemn poate economisi 18.000.000 BTU de energie. Cheresteaua reciclată ajută în continuare la combaterea defrișărilor, deoarece este nevoie de mai puțin lemn în producție. Există multe firme specializate în construcția de utilaje care ajută fabricile de lemn să adopte o practică mai ecologică și să transforme deșeurile de lemn în profit.