Reciclare sticla

Reciclarea sticlei

Reciclarea sticlei in Australia

În 2019, multe orașe australiene, după zeci de ani de planificare și investiții și-au retras programele de reciclare a sticlei și au început să favorizeze utilizariea si reciclarea plasticului.

Timp de mai mulți ani, a existat un singur stat în Australia cu o schemă de depozit de retur pe containerele de sticlă. Alte state au încercat fără succes să facă lobby pentru schemele de depozit din sticlă.  Mai recent, această situație s-a schimbat dramatic. La schema inițială din Australia de Sud li s-a alăturat acum scheme legislative de depozit de containere în Noua Țara Galilor de Sud,  Queensland, Teritoriul capitalului australian, și Teritoriul de Nord, cu scheme planificate în Australia de Vest (2020), Tasmania (2022) și Victoria (2023). În rpezent, în Australia,  rata de reciclare este de 12%.

Alte resurse despre Reciclarea in Australia găsești aici: Reciclare în Australia

Citește și Inovații privind reciclarea sticlei

Reciclarea sticlei in Germania

În 2004, Germania a reciclat 2,116 milioane tone de sticlă.
Sticlele reutilizabile din sticlă sau plastic (PET) sunt disponibile pentru multe băuturi, în special bere și apă carbogazoasă, precum și băuturi răcoritoare (Mehrwegflaschen). Depozitul de sticlă (Pfand) este de 0,08 – 0,15 €, față de 0,25 € pentru sticlele de plastic reciclabil, dar nu refolosibil.

Reciclarea sticlei in  Regatul Unit

Punctele de colectare a sticlelor, cunoscute sub numele de bănci cu sticle, sunt foarte frecvente în apropierea centrelor comerciale, la depozitele de amenajări civice și în cartierele locale din Regatul Unit. Prima bancă de sticle a fost introdusă de Stanley Race CBE, apoi de președintele Federației Producătorilor de Sticlă din Anglia la Barnsley la 6 iunie 1977. Lucrările de dezvoltare au fost realizate de către DoE la laboratorul Warren Springs, Stevenage (acum AERA la Harwell) și Nazeing Glass Works, Broxbourne, pentru a demonstra dacă un produs de sticlă utilizabil ar putea fi fabricat din peste 90% din sticlă reciclată. S-a găsit necesar să se utilizeze magneți pentru a îndepărta capacele metalice nedorite din amestec.

Băncile de sticle sunt, de obicei, plasate lângă punctele de colectare a altor deșeuri reciclabile precum hârtia, metalele și materialele plastice. Colectoarele locale de deșeuri au de obicei un punct central pentru toate tipurile de deșeuri în care sunt amplasate containere mari de sticlă. Există acum peste 50.000 de bănci de sticle în Regatul Unit, și 752.000 de tone de sticlă sunt acum reciclate anual.

Industria de reciclare a deșeurilor din Marea Britanie nu poate consuma toată sticla pentru recipientul reciclat care va deveni disponibil în următorii ani, în principal datorită dezechilibrului de culoare dintre cel care este fabricat și cel care este consumat. Marea Britanie importă mult mai multe sticle de vin decât folosește, ceea ce duce la o cantitate excedentară de reciclare.

Excedentul rezultat de sticlă, din produsele importate poate fi exportat în țările producătoare sau utilizat local în diversitatea tot mai mare a utilizărilor finale secundare pentru sticla reciclată.  Începând cu 2006, Cory Environmental transporta pachete de sticlă din Marea Britanie în Portugalia.

Vezi și Fundația End of Waste, dezvoltatoarea unei platforme de reciclare a sticlei, vizează investiții de 10 milioane de dolari

Reciclarea sticlei in  Statele Unite ale Americii

Ratele de reciclare și metodele de colectare a deșeurilor variază substanțial de-a lungul Statelor Unite, deoarece legile sunt scrise la nivel de stat sau local și municipalitățile au adesea propriile sisteme unice. Multe orașe fac reciclarea pe marginea bordurilor, ceea ce înseamnă că colectează deșeurile reciclabile menajere pe o bază săptămânală sau bi-săptămânală. Deșeurile pe care rezidenții le-au depus în containere speciale în fața caselor lor sunt transportate la o instalație de recuperare a materialelor. Aceasta este de obicei reciclarea cu un singur flux, ceea ce creează un produs impur și astfel putem explica parțial de ce, începând cu 2019, USA au o rată de reciclare de aproximativ 33% față de 90% în unele țări europene.

Mai multe articole despre Reciclare în USA găsesți aici: Reciclare în USA

Locuitorii din apartamente folosesc de obicei containere comune care pot fi colectate de companii private de reciclare care pot avea propriile lor reguli de reciclare. În unele cazuri, sticla este separată în recipientul propriu, deoarece sticla spartă este un pericol pentru persoanele care ulterior sortează manual materialele reciclabile amestecate. Reciclabile sortate sunt ulterior vândute companiilor pentru a fi utilizate la fabricarea de noi produse.

În 1971, statul Oregon a adoptat o lege care impunea cumpărătorilor de băuturi carbogazoase (cum ar fi bere și sifon) să plătească cinci cenți pe recipient (crescut la zece cenți în aprilie 2017) ca un depozit care va fi rambursat tuturor celor care au returnat recipientul pentru reciclare.

De atunci, această lege a fost copiată în alte nouă state, inclusiv New York și California. Prevederile statelor sunt tipărite pe toate sticlele și conservele care se califică pentru revciclare. În statele cu aceste legi privind depozitele de reciclare, majoritatea supermarketurilor automatizează procesul de rambursare a depozitelor prin furnizarea de mașini care vor prelucra containere pe măsură ce sunt inserate și apoi vor imprima bonuri de credit care pot fi răscumpărate la magazin pentru numărul de containere returnate. Sticlele mici de sticlă (în mare parte bere) sunt sparte, una câte una, în interiorul acestor aparate de rambursare pe măsură ce se introduc sticlele.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *