Știați că PET-urile

Știați că PET-urile?

  • Din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru pătrat de covor, iar  din 50 de PET-uri se poate confecționa un pulover?
  • Din plasticul reciclat rezultăfulgi PETgranule PETbanda PET (folosită în mare parte pentru ambalare), fibre de poliester – fibra poliesterica (75%), folosite la rândul lor ca materie primă pentru covoare, tapițerii, jucării, pâsle pentru industria textilă, industria auto, în domeniul construcțiilor și ingineriei, folie industrială, chingi, benzi, noi ambalaje PET alimentare și nealimentare, servețele, material de umplutură pentru jucăriile din pluș, carcase pentru CD-uri, valize, tapițerii, fibre pentru saci de dormit sau pufoaice, faruri, bare de protecție, grilaje și tăbliile ușilor la mașini etc.?
  • Unul din avantajele produselor realizate din plasticul reciclat îl reprezintă costul de fabricație mai ieftin față de cele realizate din materii prime virgine?
  • Reciclarea plasticului afectează calitatea și culoarea materialului, motiv pentru care se poate recicla de maximum 4-5 ori? Se estimează însă ca PET-ul și HDPE (polietilena de înaltă densitate) se pot recicla de 10 ori până își pierd proprietățile și nu mai pot fi reciclate.[4]
  • În unele țări, precum Brazilia sau Columbia, sunt construite case din PET-uri, datorită rezistenței foarte mari a materialului. PET-urile sunt umplute cu pământ și înlocuiesc astfel cărămizile. Un astfel de exemplu găsiți aici:https://www.youtube.com/watch?v=-wPMpzpAYqg  
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *