Supermarketurile din UK au cerut să instaleze distribuitoare de apă, după vânzări de un miliard de sticle de plastic vândute anul trecut

Asociațiile ECO apelează la supermarketurile britanice să instaleze distribuitoare de apă după ce s-a descoperit că vânzările de apă în sticlele de plastic au crescut până la peste un miliard anul trecut.

Articole relevante:
Impactul plasticului asupra oceanului planetar
WM Inc identifica lacunele din infrastructura de reciclare pentru a crește reciclarea materialelor plastice
Reciclare plastic
Reciclare

Reciclare plastic

Reciclare plastic

Aldi, Tesco și Waitrose și-au crescut vânzările de sticle de apă din plastic între 2017 și 2018, însă Islanda a avut cea mai mare creștere procentuală – de la 20,5 milioane de sticle la 116,5 milioane, aproximativ 21,4 la sută.

Multe Companii de Mediu solicită comercianților să reducă drastic vânzările de sticle de plastic și să ofere distribuitoare de apă în magazine, pentru ca beneficiarii să-și reumple propriile sticle. Niciunul dintre primele 10 supermarketuri nu dispune de distribuitoare de apă în toate magazinele.

Agenția de Investigare a Mediului (EIA) și Greenpeace, care au examinat toate supermarketurile din Marea Britanie, au descoperit că vânzările sticlelor de plastic au crescut cu 8,2% la șase lanțuri de top.

Două lanțuri – Asda și Sainsbury – nu au dezvăluit câtă apă au vândut. Lidl și Morrisons nu au dat cifre din 2017, dar au vândut anul trecut 58 de milioane și respectiv 129 de milioane de sticle.

La Marks & Spencer și Co-op, vânzările sticlelor de plastic au scăzut ușor, până la 15 milioane, respectiv 19,7 milioane.

Cercetătorii au solicitat comercianților să oblige, de asemenea, brandurile de băuturi răcoritoare, să ofere stații de reumplere pentru a ajuta la reducerea fabricarea și vânzarea plasticului, care este o amenințare la viața animalelor terestre și la viața marină.

Fiona Nicholls, membru Greenpeace UK, a declarat: „Sticlele și capacele de plastic sunt principalele articole din plastic care poluează plajele noastre, cu toate acestea supermarketurile din Marea Britanie continuă să vândă tot mai multe sticle din plastic. Acest lucru trebuie să se oprească.

„Supermarketurile trebuie să scoată sticlele de apă de plastic de pe rafturile lor și să le permită clienților să-și umple propriile sticle din magazin, de la distribuitoarele de apă sau băuturi răcoritoare.”

Juliet Phillips, campanie pentru oceanele EIA, a declarat: “Există potențial neexploatat pentru o revoluție de reumplere pe piața băuturilor. Solicităm supermarketurilor să lucreze cu mărcile de apă și băuturi pentru a face aceste opțiuni disponibile și accesibile pentru clienții din toată țara. ”

Grupurile de mediu subliniază că, în SUA, un singur brand de apă a fabricat mașini de autoservire.

Ratele de colectare a sticlelor de plastic din Marea Britanie au fost stagnate anul trecut, la aproximativ 59%, ceea ce „demonstrează necesitatea de a reduce drastic câte sticle de plastic producem”, spun autorii raportului.

Un purtător de cuvânt al lui Sainsbury a declarat: „Raportul Greenpeace este un angajament ambițios al nostru: vrem să fim  primul retailer major care să reducă ambalajele din plastic cu 50 la sută până în 2025. Înlăturăm plasticul unde putem, înlocuind-l cu alternative, introducem ambalaje reîncărcabile și oferim posibilitatea reumplerii sticlelor de apă în 326 de magazine. ”

Peter Andrews, șeful sustenabilității la British Retail Consortium, a declarat: „Comercianții cu amănuntul din Marea Britanie propun alternativa de a combate poluarea cu plastic prin eliminarea materialelor plastice inutile, facilitând reumplerea sticlelor personale. Este esențial să dezvoltăm în continuare un sistem complet de reciclare la nivelul întregii Regiuni, care să funcționeze pentru toată lumea pentru a asigura reciclarea constantă și eficientă a deșeurilor de plastic.”

Sursă: independent co uk

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *