SWANA: colectarea deșeurilor trebuie inclusă în intervenția de urgență Coronavirus

SWANA a reamintit guvernatorilor americani, primarilor și altor funcționari aleși și lideri, că gestionarea deșeurilor solide este un serviciu public esențial și ar trebui scutit de carantină, ca răspuns la pandemia Coronavirusului.

Respectând omologii europeni, Asociația deșeurilor solide din America de Nord (SWANA), a reamintit guvernatorilor americani, primarilor și altor oficiali și lideri aleși, că prelucrarea, colectarea și eliminarea deșeurilor solide este un serviciu public esențial și ar trebui scutit, la nivel local sau de stat, de carantină, mai mult ar trebui ca această prevedere să fie aplicată la nivel mondial ca răspuns la pandemia Coronavirusului.

SWANA și-a făcut timp să felicite mai multe orașe, inclusiv Philadelphia și San Francisco și statul New York, pentru identificarea expresă a colectării deșeurilor solide ca un serviciu public esențial care nu este supus noilor restricții.

Facem remarca aboslut importantă că astfel de nevoie, trebuie tartata financiar strategic, pentru ca implica mărirea unor bugete, astfel încât lucrătorii din aceasta industrie să fie echipați corespunzător, mai mult, trebuie să existe un suport tehnologic, de producție pentru a se asigura eficientizarea activităților de colectare, mai ales a deșeurilor medicale contaminate.

SWANA a cerut oficialilor municipali și transportatorilor privați să se aștepte la schimbări semnificative în volumul și sursa de deșeuri solide, în timp ce americanii și canadienii lucrează de acasă. Ca exemplu, a existat deja o scădere semnificativă a producției de deșeuri comerciale în New York, deoarece restaurantele, birourile și alte unități comerciale s-au închis. Se anticipează că scăderi similare vor fi înregistrate și în alte orașe.

În același timp, generarea deșeurilor rezidențiale va continua să crească, iar companiile de colectare și departamentele de salubritate, care colectează deșeurile de la rezidenți din orașe și state din SUA și Canada, ar trebui să fie pregătite pentru astfel de creșteri.

„Am fost în contact cu SWANA și cu numeroși transportatori, oficiali de stat și locali din Statele Unite în ultimele săptămâni și am promis sprijinul SWANA în timp ce răspundem la această situație fără precedent”, a declarat David Biderman, director executiv și CEO SWANA. „Vom continua să oferim actualizări și îndrumări membrilor noștri din industria deșeurilor în mod regulat.”

OSHA

Administrația Sănătății și Securității în Muncă din SUA a clasificat lucrătorii din iudustria deșeurilor solide ca lucrători care ar putea avea expuneri potențiale la COVID-19.

Muncitorii din industria reciclării deșeurilor municipale ar trebui să gestioneze deșeurile solide municipale  conștienți de pericolul contaminării potențiale cu  COVID-19. Continuați să folosiți controale de inginerie și controale administrative, practici de muncă sigure și EIP. Aceste recomandări le găsiți aici.

Măsuri temporare

Un număr tot mai mare de prevederi și ordonanțe guvernamentale efectuează modificări operaționale temporare pentru a reduce expunerea potențială.

Distanțarea socială

Interacțiunea cu publicul poate fi eliminată sau minimizată prin închiderea birourilor și prin efectuarea comunicațiilor prin telefon sau e-mail.

Muncitorii ar trebui îndemnați puternic să minimizeze contactul cu ceilalți. Discuțiile la conferințe și alte întâlniri pot fi organizate în grupuri mai mici, în aer liber, atunci când se permite, sau printr-o aplicație sau alt dispozitiv de comunicare. Centrul de Control al Bolilor din SUA (CDC) recomandă o distanță minimă de 6 metri între persoane.

Muncitorii care au contact cu numeroase persoane pe parcursul zilei, ar trebui să ia în considerare modalitățile de a reduce riscul. Se recomandă utilizarea mănușilor, semnarea documentelor online și găsirea altor modalități de a reduce contactul.

Curățenie

Se recomandă curățarea regulată și minuțioasă a tuturor zonelor comune. Igienizarea și dezinfectarea suprafețelor, cum ar fi mânerele ușilor, accesoriile și balustradele care sunt atinse deseori este necesară. De asemenea, ar trebui să fie incluse și alte echipamente aflate în locuriled e muncă, – cum ar fi birourile, holurile, vestiarele, ventilatoarele etc.

În special pentru industria deșeurilor, panourile de control ale echipamentelor și cabinele camioanelor și ale echipamentelor de eliminare, inclusiv toate mânerele, roțile, butoanele, , suporturile pentru brațe, etc., trebuie igienizate înainte și după utilizare.

Cel mai important, SWANA a spus că, dacă un lucrător se îmbolnăvește sau este în contact cu o persoană bolnavă, acesta nu ar trebui să vină la muncă. Vă rugăm să discutați cu angajații despre politicile de concediu și încurajați utilizarea acestora, după caz. Un angajat bolnav care vine la muncă pune toată echipa în pericol.

Organizația a reamintit angajatorilor și angajaților din industria deșeurilor solide că informațiile despre Coronavirus continuă să evolueze, iar orientările se pot schimba și ele.

Îndrumări și alte informații importante pot fi găsite pe site-ul nostru web și vor fi actualizate după caz.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *