Țările care câștigă cursa de reciclare

În majoritatea națiunilor dezvoltate, depozitul de deșeuri rămâne în continuare principalul mijloc de eliminare a deșeurilor. Multe țări încearcă să reducă la minimum cantitatea de deșeuri care urmează să fie incineratoare prin dezvoltarea de programe de reciclare. Cel puțin în țările OCDE, eforturile lor au avut diferite grade de succes.

Luăm Germania ca un exemplu strălucitor. Dacă aterizați în aeroportul din Frankfurt și călătoriți în centrul orașului, puteți observa o mulțime de oameni care caută prin gunoi materiale reciclabile. Aceștea sunt la vânătoare de sticle de plastic și de sticlă, producând 25 și respectiv 7 centi, atunci când sunt reciclate. Chiar dacă inițiativele precum sistemul de depozitare a sticlelor au atras membrii săraci ai societății să caute prin coșurile de gunoi, ratele de reciclare sunt mari în toată țara.

Datele publicate recent de OCDE susțin că 65% din deșeurile municipale ale Germaniei au fost reciclate și compostate în 2013.

Eurostat a raportat că din 353 milioane de tone de deșeuri produse în Germania în 2012, 152,8 milioane au fost reciclate, 34 milioane au fost valorificate pentru energie, 11 milioane au fost incinerate și 63,8 milioane au fost depozitate.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *